Ik ben Anoesjka Raateland, 23 jaar jong en 4e jaars studente Bedrijfskunde. Mijn functie dit jaar binnen het bestuur van studievereniging MerCurious is Voorzitter.

Afgelopen jaren heb ik met heel veel plezier bijgedragen aan het naar een hoger niveau tillen van het Challenge Programma, met als resultaat dat we nu een studievereniging kunnen zijn. Komend jaar wil ik me graag gaan focussen op het goed neerzetten van een vereniging die de komende jaren kan gaan groeien. Ik kijk er naar uit om samen met het bestuur en de leden er een mooi jaar van te maken.

Graag zien we jullie snel terug bij een van onze toffe activiteiten!

Mijn naam is Lisa-Julia Wijne. Sinds april 2020 maak ik onderdeel uit van het bestuur van Mercurious. De voornaamste reden hiervoor is dat ik van een uitdaging houd en nieuwe ervaringen wil opdoen. Verder is een eigenschap van mij dat ik mijn mannetje sta. Mijn functie binnen de commissie is penningmeester.

De opleiding bedrijfskunde spreekt mij aan vanwege de economische vakken. Dit is namelijk waar mijn interesse ligt. Ook vind ik het leuk om besturende taken uit te voeren. Het zal dan ook niemand hebben verbaasd dat ik deze richting ben opgegaan. Het fijne aan bedrijfskunde vind ik dat het je veel mogelijkheden biedt. Zowel wat betreft mogelijke functies maar ook stages.

Hi! Karli hier. Ik ben 22 jaar oud en ben bezig met mijn laatste jaar Bedrijfskunde. In mijn tweede studiejaar ben ik als lid en commissielid bij het MerCurious gekomen (toen nog Challenge Programma). Wat ik leuk vind aan MerCurious is dat het een heel vrij en divers programma is, waar plek is voor verschillende initiatieven. Zelf vind ik het leuk om te organiseren, te presenteren en om in contact te komen met verschillende leden en bedrijven. MerCurious is constant in ontwikkeling en dat maakt het leerzaam en uitdagend voor mij. Na deze studie ben ik van plan een master te volgen aan de VU, maar ik plan eigenlijk liever niet te ver vooruit. In mijn vrije tijd luister ik muziek, lees ik een boek of ben ik buiten te vinden. Als je nog vragen of ideeën hebt, stel ze gerust!

Hi! Mijn naam is Aicha en ik zit in mijn derde jaar van de studie Bedrijfskunde. In het eerste jaar ben ik de uitdaging aangegaan als bestuurslid van MerCurious. Ik vind het leuk om het contact met de leden te onderhouden en als vice-voorzitter bij allerlei dingen te ondersteunen zoals de administratie, financiën en de werving van nieuwe leden. Samen met de andere bestuursleden proberen we een zo divers mogelijk programma op te zetten om mensen samen te brengen. Verder kun je mij heel erg blij maken met lekker eten en dit is dan ook iets dat ik graag doe. Ik begin bijna elke dag met een gebakje. Hopelijk zie ik je snel tijdens een bedrijfsbezoek of een borrel!

Ik ben Cindy van den Elzen, 21 jaar en momenteel zit ik in het derde jaar van de opleiding Bedrijfskunde.

In mei 2019 heb ik me bij het Challenge Programma aangesloten en werd ik vrijwel direct gevraagd om mee in het bestuur te komen. Zelf vind ik het leuk om te organiseren en veel nieuwe dingen te leren. Wat ik leuk vind aan het Mercurious is dat je de praktijk kunt gaan ontdekken en veel nieuwe inzichten krijgt in het bedrijfsleven. Je maakt veel nieuwe connecties en je leert heel veel van elkaar. Samen met mijn medecommissieleden werken we hard aan een duurzaam programma, zodat het Mercurious over 20 jaar nog steeds bestaat.

Verder vind ik het buiten school leuk om samen met vrienden en vriendinnen een terrasje te pikken of uiteten te gaan en ik ben altijd wel in voor een kopje koffie.

Mijn naam is Ivy van Raaij en ben 20 jaar. Momenteel zit ik in het tweede jaar van de opleiding Bedrijfskunde. Deze opleiding ben ik gaan doen omdat ik geïnteresseerd ben in alle bedrijfskundige processen en uiteindelijk de richting in wil van consultancy, de opleiding past hier goed bij.

Sinds april 2020 ben ik bestuurslid van MerCurious. De studievereniging biedt mij de kans om met bedrijven te overleggen, eigen netwerk op te bouwen en activiteiten te organiseren, samen met de andere bestuursleden. Ik ben verantwoordelijk voor het organiseren van de activiteiten. Er is een grote diversiteit van activiteiten; van netwerkborrels tot bedrijfsbezoeken.

Verder vind ik buiten school het leuk om te sporten, afspreken met vrienden, films/series kijken, creatief bezig te zijn en te gamen.

Hoi! Ik ben Pieter van den Hoven, 19 jaar en ik zit in het tweede jaar Bedrijfskunde. Ik ben in september 2020 bij het bestuur gekomen. Ik hou me bezig met de marketing van MerCurious.

Zelf heb ik, samen met iemand anders, een uitzendbureau in de ICT. Waarin ik de commercie doe.

Wat mij aantrekt aan MerCurious is dat we voor de extra stap gaan, waar de opleiding ‘stopt’ gaan wij nog wat verder en brengen we de praktijk nog dichterbij. Ook is het leuk om met gemotiveerde mensen te kunnen spreken over hun ideeën en visies. Verder doen wij als bestuur ons uiterste best iets neer te zetten waar de leden veel dingen kunnen leren, maar vooral ook plezier kunnen hebben.